SeneCura SeniorCentrum Chrudim

SeniorCentrum Chrudim má ocenění Mezigeneračně

SeniorCentrum Chrudim je velmi úspěšné v oblasti mezigeneračního setkávání. A proto získalo od organizace Mezi námi prestižní ocenění, značku s názvem Mezigeneračně. Certifikaci Mezigeneračně předala ředitelka Mezi námi Kateřina Jirglová společně s regionální koordinátorkou Markétou Šatalíkovou řediteli SeniorCentra Chrudim Marku Bíškovi.

S dětmi z mateřské školky U Stadionu SeniorCentrum Chrudim spolupracuje 1,5 roku. Cílem společných aktivit je především podpora úcty ke stáří u dětí, pro seniory jde pak hlavně o zpestření každodenního života. Klienti domova s dětmi ze školky zpívají, slaví Den dětí a pravidelně se navštěvují. Na seznamu aktivit najdeme také tvořivé dílny či výlety. Ty jsou asi nejoblíbenější, protože během nich kontakt probíhá zcela přirozeně. Naposledy vyrazili do Rabštejnské Lhoty. Klienti za dětmi také přišli jako Tři králové, občas pro děti upečou sladkou dobrotu a naopak dostanou od dětí za odměnu obrázky.

Do aktivit organizace Mezi námi se již zapojilo více než 270 skupin v celém Česku. Skupinu tvoří vždy školské a seniorské zařízení. Společně si mohou vybrat konkrétní program, třeba „Povídej“, „Přečti“ či „Pomáhej“.

 Další článek